Pochodna w punkcie
Dżul: Oblicz pochodną funkcji f(X)=3x−2/x2+4 w punkcie x=2/3. Zakoduj trzy początkowe cyfry po
przecinku rozwinięcia dziesiętnego
21 mar 21:39
Jolanta: | | 3(x2+4)−2x(3x−2) | | 3x2+12−6x2+2x | |
f'(x)= |
| = |
| =U{−3x/div> |
| | (x2+4)2 | | x4+8x2+16 | |
2+2x+12}{x
4+8x
2+16}
21 mar 22:03
Jolanta: oj uciekło mi : ) dawno nie liczyłam pochodnej .Jestem ciekawa czy jest dobrze w liczniku
−3x2+2x+12
21 mar 22:06
chichi:
| | −3x2+4x+12 | |
f'(x)= |
| |
| | (x2+4)2 | |
21 mar 22:08