matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kaja:
Napisz równanie prostej przedstawionej na rysunku
21 mar 19:38
pawik:
y=x−1
21 mar 19:43
chichi:
−3−2
A=(−2, −3), B=(3, 2) k: a=
=1 ⇒ 2=3+b ⇒ b=−1 ⇒ y=x−1
−2−3
21 mar 19:44
Jolanta:
y=ax+b 2=3a+b −3=−2a+b |*(−1) 2=3a+b 3=2a−b 5=5a a=1 2=3+b b=−1 y=x−1
21 mar 19:48