zbior pusty
zuzia: Jeśli A={1,2,3}, B={1,2,3}, to
Wybierz wszystkie poprawne:
a. ∅∈2A×B,
b. ∅⊂2A×B.
c. A×B={(1,1),(2,2),(3,3)}
Czy dobrze rozumiem, ze odpowiedz a i b
bo zbior pusty jest elementem iloczynu kartezjanskiego i jego podzbiorem?
a c nie bo nie wszystkie pary uporzadkowane sa wypisane?
21 mar 14:27
ite:
Zbiór pusty jest elementem każdego zbioru potęgowego.
Odp. A poprawna
Zbiór pusty jest podzbiorem każdego zbioru.
Odp. B poprawna
Odp. C nie jest poprawna, tak jak piszesz.
21 mar 15:10
zuzia: dziekuje
a jest elementem kazdego zbioru czy tylko zbiorow potegowych
21 mar 15:14
ite: Jest elementem każdego zbioru potęgowego.
Do innego zbioru niż potęgowy zbiór pusty może należeć lub nie.
21 mar 15:19