Zbiór A zawiera wspólne rozwiązania
Anna: | | 1 | | 1 | |
Zbiór A zawiera wspólne rozwiązania równań |
| x3=18x oraz |
| x2−21x+108=0 |
| | 2 | | 2 | |
Liczba A jest równa
Odp.
A. 2
B.3
C. 1
D.0
19 mar 13:53
ICSP: Coś jest nie tak z treścią.
Najpierw A jest zbiorem a potem A jest liczbą.
Co jest czym?
19 mar 14:03
6latek: Nie potrafisz rozwiazac rownania kwadratowgo ?
x
3−36x=0
x(x
2−36)=0
x(x+6)(x−6)=0
dalej sama .
19 mar 14:08
Jerzy:
x
3 = 36x ⇔ x
3 − 36x = 0 ⇔ x(x
2 − 36) = 0 ⇔ x = 0 lub x = 6
| 1 | |
| *36 − 21*6 + 108 = 18 − 126 + 108 = 0 |
| 2 | |
Odp. C)
19 mar 14:10
Jerzy:
A treść faktycznie nieco "pomieszana"
19 mar 14:11
6latek: Witam

Tak i
ICSP ma rację.
19 mar 14:12
Jerzy:
Witaj
19 mar 14:13
Anna: Juz dalam radę, umiem rownanie, ale nie zbyt właśnie mi się to kleiło z poleceniem, ale okazało
się że na platformie był błąd.
19 mar 14:16
Anna: Dziękuję za pomoc
19 mar 14:16