matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdził by mi to ktoś?
monii:
przekrój osiowy walca jest kwadratem o polu równym 64 cm
2
. Oblicz objętość twego walca? P= 4r
2
4r
2
= 64 / :4 r
2
=16
√
r=4 H=8 V= πr
2
* h V = π 16 * 8 =128 cm
3
2 mar 21:46
Basia:
dobrze
2 mar 22:25
monia:
ok
2 mar 22:31