matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Miki:
Dane są funkcje:f(x)=3cos²x−3/2 oraz g(x)=3/2sinx. Wyznacz zbior tych argumentów (0,2pi), dla których f(x)=g(x)
15 mar 13:49
Jerzy:
cos
2
x = 1 − sin
2
x , potem podstaw sinx = t
15 mar 13:52