granice
lola: | | √x+3+√x+7 | |
Oblicz granice jednostronne funkcji f(x)= |
| w punkcie x = 0 . |
| | x | |
15 mar 13:05
lola: przepraszam, błąd, w mianowniku, między pierwiastkami jest −
15 mar 13:06
lola: w liczniku, to z pośpiechu
15 mar 13:06
Biedroneczki są w kropeczki: | | x+3−(x+7) | |
f(x)= |
| |
| | x(√x+3+√x+7) | |
15 mar 13:12
Jerzy:
Prawostronna : − ∞ , lewostronna : + ∞
15 mar 13:15
lola: dalej nie do konca wiem jak podejsc do tego
15 mar 13:59
ICSP: | | 3 − 7 | |
f(x) → |
| = −∞ gdy x → 0+ |
| | 0+ | |
| | 3 − 7 | |
f(x) → |
| = ∞ gdy x → 0− |
| | 0− | |
15 mar 14:01
lola: dziekuje bardzo
15 mar 14:04