matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wyraz ogólny ciągu geometrycznego
Anka:
2
1
5
Wyznacz wyraz ogólny ciągu geometrycznego:
,
,
...
5
2
8
15 mar 09:08
Saizou :
1
2
5
q =
=
2
5
4
2
5
a
n
=
*(
)
n−1
5
4
15 mar 09:13