matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MARTUSIA:
A i B są zdarzeniami losowymi, takimi, że B⊂A, P(A)=0,9 i P(B)=0,6. Oblicz P(A/B).
2 mar 21:05
Basia:
gdy B⊂A P(A) = P((A−B)∪B) = P(A−B)+P(B) P(A−B)=P(A)−P(B)
2 mar 21:10