.
xyz: Rozwiąż równanie:
−2x(2x2+y2)+4x=0
−2y(2x2+y2)+2y=0
Pomoże ktoś z tym?
14 mar 16:29
Mila:
To układ równań, czy dwa równania?
14 mar 20:07
xyz: Układ równań
14 mar 20:41
Qulka:
x=0
y=0
14 mar 20:53
Biedroneczki są w kropeczki: Można wiedzieć w jakim programie policzone ?
Szukam takich programów . Dziękuje .
14 mar 20:57
Qulka: w żadnym.. wyciągnij 2x i 2y przed nawias, a nawiasy są sprzeczne
14 mar 20:59
Qulka: a do liczenia jak chcesz polecam wolframalpha
14 mar 21:00
Biedroneczki są w kropeczki: Rozumiem i dziękuje
14 mar 21:02
Mila:

1)
−2x(2x
2+y2)+4x=0
−2x(2x
2+y
2−2)=0
−2x=0 lub 2x
2+y
2−2=0
| | x2 | | y2 | |
x=0 lub 2x2+y2=2 /:2 ⇔ |
| + |
| =1 elipsa |
| | 1 | | 2 | |
2) i
−2y(2x
2+y
2)+2y=0
−2y(2x
2+y
2−1)=0
| | x2 | | y2 | |
y=0 lub 2x2+y2=1⇔ |
| + |
| =1 − elipsa |
| | 12 | | 1 | |
=====================
| | x2 | | y2 | | x2 | | y2 | |
(x=0 lub |
| + |
| =1 ) i (y=0 lub |
| + |
| =1) |
| | 1 | | 2 | | 12 | | 1 | |
x=0 i y=0
x=0 i y=1
x=0 i y=−1
−−−−−−−
y=0 i x=−1
y=0 i x=1
14 mar 21:08
Biedroneczki są w kropeczki: @Mila
Właśnie także wychodziła mi elipsa
14 mar 21:11
Mila:
Dwie elipsy rozłączne.
14 mar 22:26