rowniania rozniczkowe
HGH: scalkowac rowniani rocniczkowe o zmiennych rozdzielonych:
i mam taki przyklad:
(1−t
2)y' = 2y
| | C(1+t) | |
wyszlo mi y= |
| co jest zgodne z odpowiedzia, ale dopiero zaczynam przygode z tym |
| | 1−t | |
dzialem i zauwazylem ze nieraz dodaje sie jeszcze szczegolne rozwiazania jak np y = 0.
I moim zdaniem w tym przykladzie y =0 tez jest rozwiazaniem, ale brak takowej w odpowiedziach,
moze ktos objasnic dlaczego jej nie ma w odpowiedziach? i kiedy szukamy tych ,dodatkowych,
rozwiazan a kiedy nie?