matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje signum i moduł
zero:
naszkicuj wykres funkcji f a, nastepnie wykresy funkcji g(x)=f(−x) i h(x)=−f(x). Podaj przedziały monotoniczności funkcji f, g i h. f(x)=1 x∊ (−
∞
;−1) −x x∊ (−1;4) −4 x∊ (4;
∞
)
14 mar 09:22