podzielność
Kuba152: Czy 620 + 1 jest liczbą pierwszą. Próbowałem przez bardzo długi czas doprowadzić to do
jakiegoś iloczynu ale nic mi nie wychodzi. Mógłbym prosić o jakąś wskazówkę?
13 mar 19:30
ICSP: a5 + b5 = ?
13 mar 20:05
F&M: Też o tym pomyślałem ICSP, wtedy dostaniemy 1297k, gdzie 1297 jest pierwsza.
13 mar 20:09
luui:
an+bn=(a+b)( ....................)
a10+b10 =
13 mar 20:09
F&M: @luui, wzór an+bn działa tylko dla nieparzystych n
13 mar 20:11
luui:
Racja ( sorry)
13 mar 20:13
jc: 620+1=(64)5 + 15 = ...
13 mar 20:23
Kuba152: Ooo
Dziękuję wam bardzo!
13 mar 20:29
Wiktor: 620+1 jest liczbą pierwszą
13 mar 22:11