matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę policzyć f' cząstkową
przemysław g:
prosze policzyć pochodną cząstkową f(x,y)=3x
3
+y
2
policzyć za pomocą wzroru dla pochodnej funkcji jednej zmiennej
13 mar 05:45
janek191:
f '
x
(x,y) = 9 x
2
f '
y
(x,y) = 2 y
13 mar 07:24