Obliczyć, wykorzystując wzór na pochodną funkcji złożonej, pochodne następujący
Bartikooo:
12 mar 19:06
Bartikooo: Oraz mam jeszcze 1 przykład
12 mar 19:07
janek191:
| | | | 1 | | − x | | |
| *√1 − x2 − arcsin x * |
| | | | √1− x2 | | √1 − x2 | |
| |
f '(x) = |
| = ... |
| | 1 − x2 | |
12 mar 19:14
chichi:
| | | 1 | | 1 | |
| *√1−x2−arcsin(x) |
| *(−2x) | | √1−x2 | | 2√1−x2 | |
| |
f'(x)= |
| = |
| | (√1−x2)2 | |
| | √1−x2+x*arcsin(x) | |
= |
| |
| | (1−x2)√1−x2 | |
12 mar 19:16
Bartikooo: a jak rozpisać przykład 2?
12 mar 19:16
janek191:
| | x2 + x | |
f '(x) = (1 + [tg( |
| )]2)*( x + 0,5) |
| | 2 | |
12 mar 19:22
Bartikooo: Bardzo dziękuję <3
12 mar 19:31
Bartikooo:
12 mar 19:32