.
Nadia: Naszkicuj wykres funkcji f(x)2x , a następnie w tym samym układzie współrzędnych naszkicuj
wykres funkcji g(x)=2x+3−4 . Podaj własności funkcji g(x).
12 mar 13:36
Jerzy:
Nie ma takiej funkcji f(x)2x
12 mar 13:42
Karol: 2x
12 mar 13:43
Jerzy:
Napisz porządnie treść zadania, bo to jest bełkot. g(x) = 2x + 3 − 4 ?
12 mar 13:52
6latek:

Witaj
Jerzy 
ja się pewnie domyslalm jaki ma być wzor g(x)
ale zgodnie z zapisem 13 : 36
f(x)=2x(czarna)
g(x)=2x−1(czerwona
Funkcja g(x)
1) jest rosnaca
D
f=ℛ
Z
wf=ℛ
| | 1 | |
Miejsce zerowe 2x0−1=0 stad x0= |
| |
| | 2 | |
12 mar 15:04
Jerzy:
Cześć Krzysztof

Trochę szacunku dla nas. To my mamy się domyślać, jaka jest treść zadania ?
12 mar 15:06
ICSP: Tak
12 mar 15:19
Jerzy:
Witaj ICSP , czyli mamy się domyślać ?
12 mar 15:27
ICSP: Oczywiście
12 mar 16:01
aaa:

y = 2
x+3−4
12 mar 16:38