Trygonometria
zmartwionyuczeń: Hej, krótki problem, które z tych rozwinięć sin22x jest poprawne?
(ze wzoru na sinus podwojonego kąta)
1) sin22x = 2sin2xcos2x
2) sin22x = (2sinxcosx)2 = 4sin2xcos2x
11 mar 17:01
ICSP: 2)
11 mar 17:03
6latek: Nr 2
sin22x= (sin(2x))2
11 mar 17:04
zmartwionyuczeń: Czyli analogicznie na cosinus:
cos22x = (cos2x − sin2x)2 :0
11 mar 17:05
zmartwionyuczeń: To wyżej to pytanie
11 mar 17:06
ICSP: tak
11 mar 17:06
ICSP: lub
1 − sin2(2x) = 1 − 4sin2(x)cos2(x)
11 mar 17:06
Jerzy:
Tak,ale co tam robi :0 ?
11 mar 17:07
zmartwionyuczeń: To była tylko emotka wyrażająca zdziwienie
11 mar 17:09
zmartwionyuczeń: Dzięki za rozwiązanie wątpliwości!
11 mar 17:09