matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
iksigrekzet:
zapisz liczbe b w postaci2
x
.Oblicz log
2
b b=16
√
2
trzeciego stopnia
2 mar 20:27
Basia:
b=16
3
√
2
b=2
4
*2
1/3
= 2
4+
1
3
= 2
13
3
log
2
b = log
2
2
13/3
=
13
3
= 4
1
3
2 mar 20:31
iksigrekzet:
dziekuje
2 mar 20:45