matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowod
aleks:
jak przeprowadzic taki dowod
jakos rozniczkowac stronami?
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/159217744_450442796198927_7788957124616701158_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=SUSG_iBtPlQAX-nH6BK&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=2c394ca86b6fa1cf791a8475d8aab359&oe=606BC8B7
9 mar 13:53
Jerzy:
F(x) = ln|f(x)| + C
1
(F(x))' =
*f'(x)
f(x)
9 mar 14:04
?:
f(x) = u f'(x)dx = du
f'(x)
du
∫
dx = ∫
= ln|u| + C, więc ln|f(x)| + C
f(x)
u
9 mar 14:05
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick