prosze o poemoc
zaba: Rozwiąż równania, zapisz wszystkie obliczenia:
7x−3+2x=15
2(x+1)+6=4(2 – 3x) −4
15x +2= 13x−4
9 mar 08:40
getin:
a)
7x+2x = 3+15
9x = 18
x = 2
b)
2x+2+6 = 8−12x−4
2x+12x = −2−6+8−4
14x = −4
c)
15x+2 = 13x−4
15x−13x = −2−4
2x = −6
x = −3
9 mar 08:43
Goblin: Uczen 7 klasy szkoly podstawowej ktory zaczyna swoja przygode z rownaniami ?
Czy uczen (len) liceum technikum?
9 mar 09:27
ABC:
on/a nie zaczyna przygody, przyszedł(przyszła) po gotowca
9 mar 09:33
Filip:
i jaki problem, że przyszedł / przyszła po gotowca
9 mar 09:44
Goblin: Naprawde nie wiesz jaki jest problem czy udajesz (........a)?
9 mar 09:49
?: Taki, że nie od tego jest to forum. Co Ty sobie myślisz? Chyba coś Ci się tam pomyliło, jeśli
uważasz, że od tego jest forum

Pominę już fakt, że sam zakładasz wątki (zwykle trywialne),
w których nawet nie podziękujesz za pomoc.
9 mar 09:51
ABC:
Tak ironicznie , problem jest taki ,że jak dostanie gotowca za darmo, to nie zapłaci za korki i
polska gospodarka nie dostanie stymulacji i wszystkim nam będzie się żyło gorzej z tego
powodu
9 mar 10:03
ite:
ABC masz rację, ale głosy żeby skończyć z rozdawnictwem, są od paru latach w mniejszości.
9 mar 10:34
ICSP: Natomiast jak dostanie gotowca to nie zda matury, więc zacznie stymulować polską gospodarkę
wcześniej
9 mar 11:07
ite: Najszybciej napędzi gospodarkę sposób darasa, który zaproponował podawanie od razu
błędnych odpowiedzi.
9 mar 11:26