Zdarzenia
Goblin: Rzucamy jednoczesnie kostka do gry i metalowym krazkiem na ktorego jednej scianie jest jedno
oczko a na drugiej nie ma oczek
Rozwazmy nastepujace zdarzenia
A− suma wyrzuconych oczek jest niewieksza od 3
B− suma wyrzuconych oczek jest parzysta
C− na krazku wypadlo 0 czek
Ktora z par zdarzen A,B; B,C; C,A jest para zdarzen niezaleznych
Wstawiam tylko zadanie bo nie umiem prawdopodobienstwa

Mam taka cicha nadzieje ze przy tych zadaniach cos sie naucze . dziekuje .
Qulka: BiC
B={02,04,06,11,13,15}
C={01,02,03,04,05,06}
BnC={02,04,06}
P(B)•P(C)=P(BnC)