Sm | m2 | ||
= | i m i n ∊N | ||
Sn | n2 |
2a1+(m−1)*r | ||
Wtedy Sm= | *m | |
2 |
2a1+(n−1)*r | ||
Sn= | *n | |
2 |
Sm | m2 | ||
= | |||
Sn | n2 |
2a1+(m−1)*r | m | ||
= | |||
2a1+(n−1)*r | n |
am | a1+(m−1)*r | a1+2a1(m−1) | |||
= | = | ||||
an | a1+(n−1)*r | a1+2a1(n−1) |
a1+2a1m−2a1 | 2a1m−a1 | a1(2m−1) | ||||
= | = | = | = | |||
a1+2a1n−2a1 | 2a1n−a1 | a1(2n−1) |
2m−1 | ||
2n−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |