matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Jan:
1
1
∫
√
x
6
+
x
4
+
x
2
+1 całość jest pod pierwiastkiem
2
16
7 mar 23:56
Jan:
Pomoże ktoś?
8 mar 23:36
Mariusz:
1
∫
√
16x
6
+8x
4
+x
2
+16
dx
4
x
2
=t 2xdx=dt 2
√
t
dx=dt
1
dx=
dt
2
√
t
1
√
16t
3
+8t
2
+t+16
∫
dt
8
√
t
1
√
16t
3
+8t
2
+t+16
√
t
∫
dt
8
√
t
√
t
1
√
16t
4
+8t
3
+t
2
+16t
∫
dt
8
t
Teraz u Fichtenholza znajdziesz jak dalej liczyć Powinny wyjść całki eliptyczne
9 mar 01:07