prawdopodobienstwo
syn: Prawdopodobienstwo,ze samolot nie wroci z pewnego rodzaju akcji jest rowne 0,1.Jakie jest
prawdopodobienstwo,ze przetrwa 10 takich lotow?
Próbuje walnąć drzewkiem,ale nie wiem czy dobrze licze
A−przetrwa 10 lotow
| | 9 | | 8 | | 7 | | 6 | | 5 | | 4 | |
P(A) = |
| * |
| * |
| * |
| * |
| * |
| * |
| | 10 | | 10 | | 10 | | 10 | | 10 | | 10 | |
| 3 | | 2 | | 1 | | 0 | |
| * |
| * |
| * |
| = 0 ? |
| 10 | | 10 | | 10 | | 10 | |
Samolot nie wroci ?
7 mar 17:50
kerajs:
Raczej P=(0,9)10
7 mar 17:52
syn: Aaa myślałem,że z każdą próbą szansę maleją,ale w sumie faktycznie nie maleją
7 mar 18:02