matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości kombinatoryczne
lukaszek5499:
siemka, prosiłbym o pomoc w udowodnieniu tej tożsamości, ew jakieś wskazówki, interpretacje kombinatoryczną
r+k
k
r+n+1
n
∑
k=0
n
=
7 mar 14:25
lukaszek5499:
bump
7 mar 17:46
Adamm:
n
k
n−1
k
n−1
k−1
=
+
8 mar 00:29