matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli P(A) =0,3, P(B)=0,5 oraz zdarzenia A i B się wykluczają to:
Wojko:
Jeżeli P(A) =0,3, P(B)=0,5 oraz zdarzenia A i B się wykluczają to: a. P(A ∪ B) =0,15 b. P(A ∪ B) =0,8 c. P(A ∩ B)=0,8
6 mar 14:09
Jerzy:
b)
6 mar 14:28