matematykaszkolna.pl
Obliczyć GeniuszNieMatematyczny: Jeśli W(x) = –2x + 2, P(x) = x3 − 2x − 2 to wielomian W(x) – P(x) jest równy: A. –x3 + 4 B. –x3 − 4 C. x3 − 4 D. –x3 − 4x + 4
4 mar 15:12
ite: Najłatwiej odpowiedzieć odejmując: W(x) – P(x)
4 mar 15:17
GeniuszNieMatematyczny: Nie umiem tego zrobić... ;−;
4 mar 15:20
Goblin: Zadanie praktycznie na poziomie 7 klasy szkoly podstawowej Temat : Wyrazenia algebraiczne .Przepraszam ale do tego nie trzeba sie chwalic jakim jest sie geniuszem W(x)−P(x)= −2x+2−(x3−2x−2)=−2x+2−x3+2x+2= redukcja wyrazow podobnych i zapisac wynik
4 mar 15:39
GeniuszNieMatematyczny: Nie potrzebuje wiedzieć jak to liczyć, bo w życiu mi to nie będzie potrzebne emotka A swoje geniuszowanie możesz sobię wiesz gdzie wsadzić
4 mar 15:49
Goblin: Jak to mowia starzy ludzie . powiedział co wiedział i poszedł
4 mar 15:57
Adamm: egoizm
4 mar 16:42
Adamm: nie zaprzeczę, bawią mnie takie gierki
4 mar 16:45
?: Jak nie potrafisz odejmować, to zastanów się, czy faktycznie powinieneś kontynuować "edukację". Odejmowania uczą w podstawówce, a powyższy materiał to liceum.
4 mar 16:46
Adamm: dobra, przepraszam może trochę wyolbrzymiłem mimo wszystko, zachowuj się na przyszłość nikt nie oczekuje po tobie inteligencji czy wiedzy bądź ze sobą szczery/a i pozbądź się kompleksów, to może druga taka sytuacja z "geniuszami" nie wystąpi. Ale każdy będzie oczekiwał po tobie kultury
4 mar 17:05
Goblin: Otoz .Oskarzasz wszystkich o chamstwo twoj wpis 15 :49 byl chamski wiec zwrocono ci na to uwage . Wpis 16 : 46 jak najbardziej aktualny w stosunku do ciebie tym bardziej ze nie wyciagasz wnioskow Jest jeszcze inny problem . Sadzac po temacie masz moze 17 lat . Dlaczego uwazasz ze pomagajacy maja tutaj po 20 lat ? Zdziwilbys sie bardzo ale niektorzy pomagajacy sa nawet 3−4 razy starsi od Ciebie . Tak zgadza sie . Wiec takie uwagi jak pod koniec postu 15 : 49 uwazasz ze sa na miejscu ? Wiec wez sie do nauki i nie uzalaj sie nad soba . na to jeszcze bedziesz mial czas jak dorosniesz
4 mar 17:19