a2√3 | ||
P = | ||
4 |
h | ||
zadanie ma być policzone z sin60 stopni = | ||
a |
h | ||
sin60= | ||
a |
h | √3 | ||
= | |||
a | 2 |
√3a | ||
h= | ||
2 |
1 | √3a | a2√3 | ||||
P= | a* | = | ||||
2 | 2 | 4 |
3 | ||
polowa odwodu = | a =p | |
2 |
3 | 1 | |||
p−a= | a−a= | a | ||
2 | 2 |
1 | ||
p−b=p−a= | a | |
2 |
1 | ||
p−c=p−a= | a | |
2 |
3 | 1 | 1 | 1 | a4√3 | a2√3 | |||||||
P=√ | a* | a* | a* | a=√ | = | |||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 16 | 4 |
3a4 | a2√3 | |||
=√ | = | |||
16 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |