Stacje
Goblin:

Przy prostoliniowym torze kolejowym leża kolejne stacje A
1,A
2,A
3,A
4
Znalezc odleglosci miedzy kolejnymi stacjami majac dane odleglosci A
1A
3=a , A
2A
4=b
A
1A
4=c
28 lut 10:33
Goblin: Moze tak
A1A2+A2A4=A1A4
A1A2=A1A4−A2A4=c−b
A1A3+A3A4=A1A4
A3A4=A1A4−A1A3= c−a
A1A2+A2A3+A3A4=A1A4
A2A3= A1A4−A1A2−A3A4
A2A3= c−(c−b)−(c−a)= c−c+b−c+a= a+b−c
28 lut 10:59
kerajs: Dobrze.
PS
Większość uczących wymaga takiego zapisu długości: |A1A2| ,więc nie zapominaj o tych
kreseczkach jeśli wśród nich znajduje się i Twój.
28 lut 11:12
Goblin: Dobrze
28 lut 11:14