| tg α | ||
Dla dowolnego kąta ostrego α wyrażenie cos α * | jest równe: | |
| sin α |
| 1 | ||
A. sin 45stopni B. √2 sin 45stopni C. cos 60stopni D. | cos 60stopni | |
| 2 |
| sinx | 1 | ||||||||||
cosx * | = cosx* | * | = 1 | |||||||||
| sinx | cosx | sinx |
| √2 | ||
√2*sin45 = √2* | = 1 | |
| 2 |
daras nie ma co sie na to obrazac .To sa proste obliczenia
Pewnie gdyby mieli do rozwiazania np z Antonowa
https://zapodaj.net/ea7cd1bda0bc1.jpg.html to by bylo Co za idiota wymyslil takie zadania (tyle liczenia )?
| cosx | |
*tgx=1 | |
| sinx |
| log1000 | ||
nie o to mi chodziło, uważam,że wymyślanie że 1 = | albo 5√7776 jest szkodliwe | |
| 3 |
łubudubu..niech nam żyje...
PS 6lat nie powines juz byc 7 albo i 8 latkiem? czyżbyś się urodził 29 miesiąca adar?