Granica ciągu
Adrian: Oblicz granicę ciągu:
an=√2*54n+2{n2}+1+3n+3
Pierwiastek jest stopnia "n"
25 lut 18:56
jc: an > (2n2)1/n = 2n →∞
25 lut 20:20
jc: an= ... , nie an = ...
25 lut 20:21
Adrian: Skąd się wzięło 1/n ?
26 lut 12:18
Jerzy:
Bo n2*1/n = n
26 lut 12:53
Adrian: A skąd n2/n?
26 lut 20:52
Adrian: Przy zastosowaniu twierdzenia o 3 ciągach chyba nie może wyjść nieskończoność
26 lut 21:28
26 lut 21:36
Adrian: Ja myślałem, że tu będzie największą potęgą 4n.
26 lut 22:30
Adrian: W ogóle jak się ustala największą potęgę? Można podstawić liczbę I po tym wywnioskować? Bo dla
mnie spośród tych trzech największą liczbą jest 2*54n
26 lut 22:31