matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
10.Wyznacz liczbę n wyrazów ciągu geometrycznego, wiedząc, że:
Gracjan :
3
1
1
a1=−
q=
an=−
2
3
54
25 lut 14:40
Eta:
n=5
25 lut 14:45
Eta:
3
1
1
1
1
−
, −
, −
, −
,−
2
2
6
18
54
======
25 lut 14:48