Geometria
Pikacz: Oblicz pole rombu o boku 25 cm którego przekątne są różnia się 10 cm
25 lut 14:16
piotr: (p/2)2+(p/2−5)=252
P=p(p−10)/2
⇒
P=600 cm2
p=40
25 lut 14:29
piotr: (p/2)2+(p/2−5)2=252
P=p(p−10)/2
⇒
P=600 cm2
p=40
25 lut 14:29
Pikacz: totalnie nie rozumiem Można by to jaśniej rozpisać?
25 lut 14:32
Eta:
f
2+e
2=4a
2 (f−e)
2= f
2+e
2+2fe , f−e=10
(f−e)
2+2fe=4*625
10
2+2fe= 4*625 /:4
P=600
25 lut 14:42
Pikacz: z skąd 625?
25 lut 14:49
Eta:
a=25 to a2=252= 625 jasne?
25 lut 14:51
6latek: Wydaje sie ze (f−e)2=f2+e2−2ef
25 lut 17:08
Eta:
f2+e2=(f−e)2+2fe
25 lut 17:34
6latek: Rozumiem
25 lut 17:48