sinx + 3cosx | ||
1.) | ||
2cosx |
6sin2x − cos2x | ||
2.) | ||
2sinx * cosx |
a±b | a | b | |||
= | ± | ||||
c | c | c |
sinx+3cosx | sinx | 3cosx | 1 | 3 | ||||||
1) | = | + | = | tgx + | ||||||
2cosx | 2cosx | 2cosx | 2 | 2 |
6sin2x−cos2x | 6sin2x | cos2x | ||||
2) | = | − | = | |||
2sinxcosx | 2sinxcosx | 2sinxcosx |
3sinx | cosx | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | − | = 3tgx − | *ctgx = 3tgx − | * | ||||||
cosx | 2sinx | 2 | 2 | tgx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |