Pole obszaru opisanego układem nierówności
Motylek: Wyznacz pole obszaru opisanego układem nierówności k{(x−3)2 + (y−4)2 ≤6 &x−y+5≥0 &x+y−3≥0
&x+y−11≤0}
24 lut 17:10
6latek: Dlaczego nie sprawdziles/as czy dobrze jest przepisane zadanie ?
1 nierownosc to kolo o srodku S=(3,4) i r=−√6
Z pozostalych wyznaczyc y i zaznaczyc odpowiednie obszary
sa nierownosci slabe wiec linia tez nalezy do zbioru rozwiazan
24 lut 17:52
Eta:

część wspólna jest kołem
r
2=6
P
k= 6π
=========
24 lut 18:29
Motylek: Dziękuję, wyszło mi tak samo, ale w odpowiedzi było inaczej, stąd wątpliwości.
25 lut 12:39