Sklep jest zaopatrywany w podzespoły pochodzące z dwóch fabryk, przy czym 40% po
qwer: Sklep jest zaopatrywany w podzespoły pochodzące z dwóch fabryk, przy czym 40% podzespołów
pochodzi z pierwszej fabryki, reszta z drugiej. Produkcja pierwszej fabryki zawiera 1%
podzespołów
wadliwych, produkcja drugiej − 5% wadliwych. Obliczyć prawdopodobieństwo, że losowo zakupiony
podzespół pochodzi z fabryki drugiej, jeśli wiemy że jest wadliwy.
Jak krok po kroku rozwiązać to zadanie?
23 lut 16:36
23 lut 17:10
Qulka:

że wadliwy
| | 4 | | 1 | | 6 | | 5 | |
P(W)= |
| • |
| + |
| • |
| =... |
| | 10 | | 100 | | 10 | | 100 | |
zatem pr−wo że F2 bo wadliwy
| | P(WnF2) | |
P(F2|W)= |
| = ... |
| | P(W) | |
23 lut 17:28