Rozwiąż równania: a) (16 - 9x kwadrat) ( x kwadrat 9 )=0 b) x do trzeciej- 6x
Martusia: Rozwiąż równania:
a) (16 − 9x kwadrat) ( x kwadrat+ 9 )=0
b) x do trzeciej− 6x kwadrat+8x =0
c) x do trzeciej + 2x do drugiej − 4x −8 =0
2 mar 19:27
Basia:
(16−9x2)(x2+9)=0
x2+9≠0 czyli
16−9x2=0
(4−3x)(4+3x)=0
4−3x=0 ∨ 4+3x=0
dokończ
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x3−6x2+8x=0
x(x2−6x+8)=0
x=0 ∨ x2−6x+8=0 tutaj Δ i pierwiastki
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
x3+2x2−4x−8=0
x2(x+2)−4(x+2)=0
(x+2)(x2−4)=0
(x+2)(x+2)(x−2)=0
dokończ
2 mar 19:33
Martusia: jejus tak mi czacha dymi jak mam to dokończyć?:((
2 mar 19:42
Martusia: POMOCYYYY
2 mar 20:00
2 mar 20:12
mały: w tym pierwszym ma byc 4/3 i −4/3
16 kwi 21:22