proszę o sprawdzenie
ja123456: Oblicz następujące wyrazy ciągu ( an) : a1 , a2 , a3 , a4
a) an = ( −1) n+1 * 2n
a1= 2
a2= −4
a3= 8
a4= −16
b) a n =( −1 ) n * 2n+1
a1= −4
a2= 8
a3= −16
a4= 32
c) a n = 4n – 2
a1= 2
a2= 6
a3= 10
a4= 14
d) a n = 3n – n2
a1= 2
a2= 2
a3= 0
a4= −4
22 lut 21:08
Maciess: Popraw zapis
22 lut 21:20
Filip:
Cześć Maciess, zakładam, że ciągi wyglądają następująco:
a) an = (−1)n + 1 * 2n
b) an = (−1)n * 2n + 1
c) an = 4n − 2
d) an = 3n − n2
22 lut 22:26
ja123456:
a) an = (−1)n + 1 * 2n
b) an = (−1)n * 2n + 1
c) an = 4n − 2
d) an = 3n − n2
22 lut 23:10
ja123456: Tak powinno być:
a) an = (−1)n + 1 * 2n
b) an = (−1)n * 2n + 1
c) an = 4n − 2
d) an = 3n − n2
22 lut 23:16