matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stosunek
mateusz frybak:
Stosunek pola powierzchni całkowitej jednego z dwóch sześcianów, do pola powierzchni jednej ściany drugiego sześcianu, jest równy 66 . Stosunek objętości tych sześcianów może być równy: prosze
22 lut 08:46
piotr:
6a
1
2
/a
2
2
= 66 a
1
2
/a
2
2
= 11 a
1
/a
2
=
√
11
a
1
3
/a
2
3
= (
√
11
)
3
22 lut 09:11
mateusz frybak:
dziekuje bardzo
pozdro
22 lut 09:13