matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układ równań
Martusia:
rozwiąż układ równań y=x kwadrat− 4x+3 y= 2x−6
2 mar 19:23
oboska:
y=x
2
−4x+3 y=2x−6 przyrównujesz stronami: 2x−6 = x
2
−4x+3 przerzucasz na jedną strone: x
2
−6x+9=0 (x−3)
2
=0 zatem x = 3
2 mar 20:22