Funckcja kwadratowa
:: 1. Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział
<a,+00)
Dane:
a=6
2. Wyznacz punkty przecięcia paraboli y= 2
2+bx+c z prostą o równaniu y= x−1 .
Podaj sumę współrzędnych tego z punktów przecięcia, który w układzie współrzędnych położony
jest najbardziej na lewo.
Dane:
b=−29
c=111
Z góry dziękuje za pomoc
19 lut 10:10
Qulka:
1. y=2(x−122)2+6 lub y=4(x−64)2+6 lub y=134(x−2021)2+6 lub y=2021(x−2020)2+6
2. 13
19 lut 10:16
Jerzy:
1) Np: f(x) = x2 + 6
19 lut 10:18
6latek: Powiem tak
Zmieniasz tylko nicki i dane do zadania nawet nie odpowiadasz na posty
Wskaz funkcje ... pewnie jest jakas do wyboru ,ale w swojej laskawosci nawet tego nie
napiszesz wiec jakiej oczekujesz pomocy?
zadanie nr 2 masz dane wiec podstaw i rozwiaz uklad rownan
{y=2x2−29x+111
{y=x−1
2x2−29x+111=x−1
i wyznacz punkty przeciecia
najpierw zrob to
19 lut 10:18