Proszę o pomoc:metoda podstawiania
Monia: rozwiąż metodą podstawiania −2x+y=1 y+5y=5
16 lut 18:26
Jerzy:
y = 5/6 i podstaw do pierwszego.
16 lut 18:47
Mila:
Drugie równanie bez niewiadomej x?
16 lut 18:47
16 lut 19:59
Monia: rozwiąż metodą podstawiania −2x+y=1 y+5y=5.prosze o rozwiazanie,a nie podpowiedzi.Dziekuje
16 lut 19:59
?: No, no, z takim podejściem, to powodzenia
16 lut 20:01
Eta:
Poczekaj Monia zaraz Ci ktoś nadgorliwy poda gotowca
a Ty tylko przepiszesz do zeszytu
Nic się z takiej odpowiedzi nie nauczysz
16 lut 20:02
16 lut 20:24