proszę o rozwiązanioe
anna: sprawdź czy podane równości są tożsamościami trygonometrycznymi
| | 1 + sinx | | cosx | |
a) |
| = |
| |
| | cosx | | 1− sinx | |
| | 1 + cosx | | sinx | |
b) |
| = |
| |
| | sinx | | 1− cosx | |
16 lut 18:14
Jerzy:
a) 1 − cos2x = sin2x , i co ty na to ?
16 lut 18:17
chichi:
(a) [1−sin(x)][1+sin(x)] =cos2(x)
L=1−sin2(x)=cos2(x)=P
(b) analogicznie
16 lut 18:17
Filip:
a)
| | (1 + sinx)(1 − sinx) | |
= |
| |
| | cosx(1 − sinx) | |
| | 1 − sin2x | |
= |
| |
| | cosx(1 − sinx) | |
= P
b)
analogicznie
16 lut 18:17
Filip:
Widzę, że we 3 mamy dobry "timing"
16 lut 18:18
anna: dziękuję bardzo
16 lut 19:32