Boki trójkąta
Hubert:

Witam, jak obliczyć x i b, nie mam żadnej treści zadania. pozdrawiam
15 lut 14:25
Filip:
x = 10
b = √6029
15 lut 14:27
ite: Obliczenie uniemożliwia brak drugiego boku prostokąta.
15 lut 14:28
Jerzy:
@Filip, a skąd pomysł,że x = 10 ?
15 lut 14:30
Filip:
Napisałem po prostu byle co, co spełnia wymogi zadania, jak ite wskazał/a nie da się tego
jednoznacznie określić, brak danych
Równie dobrze, mogę wziąć x = 132.3 i na jego podstawie obliczyć b
15 lut 14:33
Filip:
Zakładam oczywiście że jest to trójkąt prostokątny
15 lut 14:34
Jerzy:
Argumentacja szokująca. A dlaczego twoim zdaniem x = 10 spełnia wymogi zadania ?
15 lut 14:37
Qulka: mi się bardziej podoba x=36 wtedy b=85
15 lut 16:17