matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIĄGI
Paula:
POMOCY
Oblicz wyrazy od czwartego do ósmego ciągu geometrycznego (a
n
) a) a
1
=2 , q=1 b) a
1
=3 , q= 2 c) a
1
=−2 , q=−1 Jak można to prosze o rozpisanie mi tego wzorami!
z góry dziękuje za pomoc
2 mar 19:05