matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
XVC:
Kąt ostry rombu ma miarę 60(stopni). Wysokość rombu wynosi 6√3. Olbicz: 1 boki o obwód rombu 2 długość krótszej i dłuższej przekątnej rombu
12 lut 14:30
blabla:
1/ a=12 L=48 2/
e
=a=12
f
= 2h=12
√
3
12 lut 14:46