Geometria
PILNE12: W rąbie przekątne tworzą z jednym z boków kąty których różnica miar wynosi 20(stopni).
Oblicz miary kątów rombu
12 lut 14:26
blabla:

2α+2β=180
o
i 2β−2α= 40
o
2β=....
2α=.....
12 lut 14:54
czcvxvcxz: Rąb ma przekątne przecinające się pod kątem prostym.
mamy cos takiego:
a+b=90stopni
b−a=20stopni to b=20stopni+a
20stopni+a+a=90stopni
2a=70stopni
to a=35 stopni
b=20stopni+a=35+20=55 stopni
Kąty rombu
2a=70stopni
2b=110stopni
13 lut 11:05
kerajs:
rąb ≠ romb
13 lut 20:39
Filip:
XD
13 lut 20:40
Eta:
zrąbane
13 lut 20:47