matematykaszkolna.pl
Funckja kwadratowa Kasia: Hejka mam sprawdzian a totalnie tego nie potrafię z góry dziękuje za pomoc 1. Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział <a,+00) a=−1 2. Parabola o wierzchołku P=(−2,9) i ramionach skierowanych w dół może być wykresem funkcji określonej wzorem 3. Rozwiąż nierówność x2+bx+c\< 0. Ile liczb całkowitych dodatnich spełnia tę nierówność? Ile liczb całkowitych ujemnych spełnia tę nierówność? Dane: b=−7 c=−18 4. Wyznacz punkty przecięcia paraboli y=2x2+bx+c z prostą o równaniu y=x−1 . Podaj sumę współrzędnych tego z punktów przecięcia, który w układzie współrzędnych położony jest najbardziej na lewo. Podaj sumę współrzędnych tego z punktów przecięcia, który w układzie współrzędnych położony jest najbardziej na prawo. Dane: b=−9 c=−13
12 lut 10:12
Qulka: 1. jedna z danych w odpowiedzi 2. jedna z danych w odpowiedzi 3. 8 ; 1 4. 11 ; −3
12 lut 10:41
ite: Nie szkoda nauczyciela, który po nocach układał ten test? Ktoś przepisze wyniki i śmieje się z niego .
12 lut 10:50
Kasia: nie układał sprawdzianu ponieważ jest to sprawdzian automatycznie generowany na platformie
12 lut 11:13
ite: Przecież nie oszukujesz platformy, oszukujesz swojego nauczyciela.
12 lut 11:55
Qulka: tak naprawdę oszukuje samą siebie... wie, że nie umie, ale wydaje jej się ze jak przepisze i dostanie dobrą ocenę to już wszystko jest załatwione , a po prostu brnie coraz dalej w ciemny las i będzie jej tylko coraz trudniej ... i zamiast od razu poukładać sobie po kolei.. kiedyś będzie w desperacji jak to szybko ponadganiać Nawet automatycznie generowany sprawdzian wymaga by najpierw ktoś to wszystko na tę platformę wklepał..
12 lut 15:58
6latek: Zadanie nr 1 Wspolczynnik przy x2 musi byc >0 Przykladowa funkcja f(x)=x2−1 Zadanie nr 2 Przykladowa funkcja y=−(x+2)2+9 Zadanie nr 3 i 4 to podstawa , Nalezy zajrzec do ksiazki i zrobic kilka przykladow Rozwiazywac rownania i nierownosci kwadratowe musisz umiec https://matematykaszkolna.pl/strona/3413.html tutaj bardzo duzo przykladow masz
12 lut 18:05
ite: "Hejka mam sprawdzian a totalnie tego nie potrafię" To nie jest pytanie, z czego się uczyć, nie ma się co łudzić.
12 lut 18:16
6latek: Dobry wieczór ite emotka Jednak wiara w drugiego człowieka trzyma nas przy życiu
12 lut 18:23
ite: Dobry wieczór , Mnie zawsze ratuje wiara w siebie : )))
12 lut 18:27