Funckja kwadratowa
Kasia: Hejka mam sprawdzian a totalnie tego nie potrafię z góry dziękuje za pomoc
1. Wskaż funkcję kwadratową, której zbiorem wartości jest przedział <a,+00)
a=−1
2. Parabola o wierzchołku P=(−2,9) i ramionach skierowanych w
dół może być wykresem funkcji określonej wzorem
3. Rozwiąż nierówność x2+bx+c\< 0.
Ile liczb całkowitych dodatnich spełnia tę nierówność?
Ile liczb całkowitych ujemnych spełnia tę nierówność?
Dane:
b=−7
c=−18
4. Wyznacz punkty przecięcia paraboli y=2x2+bx+c z prostą o równaniu y=x−1 .
Podaj sumę współrzędnych tego z punktów przecięcia, który w układzie
współrzędnych położony jest najbardziej na lewo. Podaj sumę współrzędnych
tego z punktów przecięcia, który w układzie współrzędnych położony jest najbardziej na prawo.
Dane:
b=−9
c=−13
12 lut 10:12
Qulka:
1. jedna z danych w odpowiedzi
2. jedna z danych w odpowiedzi
3. 8 ; 1
4. 11 ; −3
12 lut 10:41
ite: Nie szkoda nauczyciela, który po nocach układał ten test?
Ktoś przepisze wyniki i śmieje się z niego .
12 lut 10:50
Kasia: nie układał sprawdzianu ponieważ jest to sprawdzian automatycznie generowany na platformie
12 lut 11:13
ite: Przecież nie oszukujesz platformy, oszukujesz swojego nauczyciela.
12 lut 11:55
Qulka: tak naprawdę oszukuje samą siebie...
wie, że nie umie, ale wydaje jej się ze jak przepisze i dostanie dobrą ocenę to już wszystko
jest załatwione ,
a po prostu brnie coraz dalej w ciemny las i będzie jej tylko coraz trudniej ...
i zamiast od razu poukładać sobie po kolei.. kiedyś będzie w desperacji jak to szybko
ponadganiać
Nawet automatycznie generowany sprawdzian wymaga by najpierw ktoś to wszystko na tę platformę
wklepał..
12 lut 15:58
6latek: Zadanie nr 1
Wspolczynnik przy x
2 musi byc >0
Przykladowa funkcja f(x)=x
2−1
Zadanie nr 2
Przykladowa funkcja y=−(x+2)
2+9
Zadanie nr 3 i 4 to podstawa , Nalezy zajrzec do ksiazki i zrobic kilka przykladow
Rozwiazywac rownania i nierownosci kwadratowe musisz umiec
https://matematykaszkolna.pl/strona/3413.html tutaj bardzo duzo przykladow masz
12 lut 18:05
ite:
"Hejka mam sprawdzian a totalnie tego nie potrafię"
To nie jest pytanie, z czego się uczyć, nie ma się co łudzić.
12 lut 18:16
6latek: Dobry wieczór
ite 
Jednak wiara w drugiego człowieka trzyma nas przy życiu
12 lut 18:23
ite: Dobry wieczór ,
Mnie zawsze ratuje wiara w siebie : )))
12 lut 18:27