funkcja kwadratowa
Kasia: 1. Jeżeli miejscami zerowymi funkcji kwadratowej są liczby x1 oraz x2 , a
wierzchołek paraboli będącej jej wykresem ma współrzędne (xw, yw) ,
to wzór tej funkcji można zapisać w postaci
Dane:
x1= −5
x2= −3
xw= −4
yw=−3
2. Wskaż postać iloczynową trójmianu y= 2x2+12x+10
3. Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x)= ax2−√b jest?
dane:
a=−1
b=5
11 lut 22:08
Qulka:
1. y=3(x+3)(x+5)
2. y=2(x+1)(x+5)
3. ZW=(−∞;−√5>
11 lut 22:18
Eta:
Może być też taka:
1/ y= 3(x+4)
2−3
11 lut 22:32
Eta:
lub taka:
1/ y= 3x2+24x+45
11 lut 22:34
Kasia: Dziękuje bardzo za pomoc
11 lut 22:50