matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
pultasek:
Zamieniam radiany na stopnie, ale nie wiem co dalej : ( tg
π
18
* tg
2π
18
* tg
3π
18
* tg
4π
18
* tg
5π
18
* tg
6π
18
* tg
7π
18
* tg
8π
18
11 lut 19:02
a7:
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
tg10
o
*tg80
o
=tg10*ctg10=1 tg20*tg70=tg20*ctg20=1 ....... .....
11 lut 19:19